fbpx

Cupping therapie

Heeft u last van cellulite en fibromyalgie, pijn en spanning in het lichaam?

Dan is cupping therapie een doeltreffende aanpak!
bellabaci

Geschiedenis

Cupping therapie valt, net als Guasha therapie en Moxa therapie, onder de Traditionele Chinese Geneeskunde. Cupping therapie is een ongelooflijk oude en universele behandelwijze, die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in ziektes en zwaktes uit het lichaam zuigen door middel van uitgeholde horens van dieren. Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen, die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens werden verruild voor glazen cups.

Cupping is een vorm van massage met invloed op de beweging van energie (Qi), het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. Eerst breng ik olie op uw huid aan. Bij cellulite is dit een speciale olie. Daarna worden cups van glas of siliconen vacuüm gezogen en plaats ik ze op de huid. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups beweeg ik over uw lichaam (bij cellulite met name over de bovenbenen en billen). Dit heeft een zeer diepgaand en krachtige uitwerking. Doordat de behandelde spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om afvalstoffen af te voeren. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats, waar de verstorende energie het lichaam verlaat via de lymfebanen. 

Door te stimuleren, verzachten het bindweefsel of de spierknoop, waarna deze geleidelijk verdwijnt. Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. Daardoor is dit een geweldige methode in de strijd tegen cellulite, wat eigenlijk afvalophopingen in het bindweefsel zijn.

Met deze therapie is het mogelijk om centimeters af te slanken, door de Bellabaci cups en de Bellabaci anti-cellulite-gel te gebruiken.

bellabaci

Voor het beste resultaat bij cellulite raad ik u aan om ook thuis elke dag 6 minuten de buik, bovenbenen en/of billen te behandelen met een cup en de gel, die u speciaal hiervoor koopt. De putjes en pijnpunten in benen en billen verdwijnen en uw huid wordt strakker en soepeler. 

Op zogenaamde pijnpunten houd ik de cup minimaal 1 minuut op dezelfde plek. Na de behandeling ziet u rode/die paarse plekken waar de bollen vast zaten. Dit is een normaal verschijnsel. De plekken verdwijnen van zelf na een paar dagen. Deze behandeling is niet pijnlijk, maar voelt soms wel onaangenaam door de samengetrokken huid.

cupping

Deze therapie is geschikt om afzonderlijk in te zetten en kan ook tijdens iedere massagebehandeling als extra aanvulling toegepast worden.

Bij welke klachten helpt Cupping therapie?

 • Cellulite,
 • Hoofdpijn klachten,
 • Migraine,
 • Nek en schouderklachten,
 • Rugklachten,
 • Armklachten,
 • Blessures,
 • Fibromyalgie,
 • Triggerpoints,
 • Bindweefsel klachten,
 • Spierklachten/Spierknopen,
 • Lipoedeem.

Klik hier voor de tarieven van Emerald-Ede.