fbpx

Bellabaci

Samen de strijd aangaan tegen cellulite

cellulite

Eindelijk een effectieve manier in de strijd tegen cellulite!

Heeft u cellulite? Heeft u putjes in de bovenbenen? Vetophopingen? Wilt u hier iets aan doen? De nieuwe Bellabaci cups bieden u een zeer effectieve manier om cellulite te bestrijden zonder de na-effecten van de traditionele cups van glas of hard kunststof. Laat uw benen weer zien!!

Wat is het verschil tussen cellulitis en cellulite?

Cellulitis is eigenlijk een chronische ontsteking aan het bindweefsel, een zeer pijnlijke aandoening.

Cellulite zijn bobbeltjes en putjes in dijen en billen, ofwel sinaasappelhuid.

Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het is heel goed mogelijk dat je ze niet alle vier hebt.

 1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen
 2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
 3. Verklevingen van huidlagen
 4. Verslapping van de huid

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie

Bij een slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in uw lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten. Ze gaan soms een dikke brij vormen, met als gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten.

Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij een verstoorde hormoonbalans houdt uw lichaam vocht vast. Bijvoorbeeld bij gebruik van de anticonceptiepil.

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen

Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven ze tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en vormt vervolgens een slijmerige drab, waardoor de vetcellen aan elkaar gaan plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig en drukken ze de huid naar buiten. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van vorm. De bloedvaten en zenuweindjes, die in de middelste en onderste huidlaag liggen, worden afgekneld. Daardoor voelt cellulite soms ook pijnlijk aan.

3. Verklevingen van huidlagen

We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij verkleeft de vetlaag, die in de onderhuid ligt, met de spieren. Dit veroorzaakt pijn bij beweging. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door afknellen van zenuwcellen. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen.
Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Het is belangrijk om bij verklevingen de huidlagen van elkaar los te maken.

4. Verslapping van de huid

Verslapping is soms aangeboren. U heeft een losse huidstructuur waardoor de huid hangt. Het onstaat ook door een bepaalde leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.

Wat maakt de Bellabaci Cups bijzonder?

In de strijd tegen Cellulite is het uitermate belangrijk dat u zelf elke dag minimaal 5 minuten de benen of buik ook masseert met de Bellabaci Cups. 

 • Ze zijn gemaakt van hoogwaardige medicinale siliconen
 • Ze zijn doorzichtig waardoor u goed ziet wat er in de cup gebeurt.
 • Ze breken niet; lange duurzaamheid.
 • Doordat ze van siliconen zijn, kun je ze reguleren. Dus mocht het pijnlijk zijn, dan knijp je in de cup waardoor het vacuüm iets vermindert en je er oppervlakkiger mee werkt of je houdt de cup zelf iets ingeknepen om zelf het vacuüm te reguleren.
 • We hebben zachte, medium en harde cups. Hoe harder de cup, hoe meer vacuüm hij trekt als je de buiken van de cup tegen elkaar knijpt.
 • Zacht – voor gevoelige huid, bij oedeem, rokershuid, oudere huid, lichte couperose (rode adertjes), kleine spataderen, of gevoelig  voor spataderen.
 • Hard – voor intensief gebruik, wanneer je tot dieper in het weefsel wilt komen, bij schouder en rug klachten, voor sporters etc.
Bellabaci Facial Cups
Bellabaci Body Cups

Schoonmaken van de cups

Het beste is om de cups af te spoelen met lauw water en te reinigen met een desinfecterende handzeep.

Niet laten weken, uitkoken of in vaatwasser.
Gebruik van b.v. minerale oliën raad ik ook af, hierdoor gaan de cups verkleuren.

Klik hier voor de tarieven van Emerald-Ede.