fbpx

Acupressuur

Pijn en spanning in uw lichaam?

Dan is acupressuur een doeltreffende aanpak!

 

 

Acupressuur                  

Acupressuur staat ook wel bekend onder de naam drukpuntmassage. Bij acupressuur gebruik ik een techniek die sterk lijkt op acupunctuur. Het doel van acupressuur is om de energiebanen in uw lichaam weer in goede banen te leiden. Dit wordt gedaan door bepaalde punten in uw lichaam te manipuleren. Dit heeft weer effect op de emoties, spanningen en je lichamelijke condities. De punten worden ook wel drukpunten, acupunctuurpunten, acupressuurpunten of acupunten genoemd.

Geschiedenis

Acupressuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, net als Guasha, Cupping en Moxa. De oude Chinezen ontdekten al vroeg dat het lichaam een zelfgenezende kracht heeft en dat je deze kunt stimuleren door druk uit te oefenen op bepaalde punten op je huid. De leer van acupressuur is duizenden jaren geleden al ontstaan. Volgens sommige wetenschappers is deze drukpuntentechniek ongeveer 2700 jaar voor Christus ontstaan, maar andere bronnen beweren weer dat het 5000 jaar voor Christus was. In ieder geval is een ding zeker: het is een van de oudste geneeswijzen ter wereld!

Energiebanen worden ook wel meridianen genoemd. De wetenschap heeft lange tijd het bestaan hiervan ontkend, maar toch bleef het fascineren en is er meerdere malen onderzoek naar gedaan. Sinds 1978 werd dit gedaan met radioactieve tracing methodes. De onderzoeker liet zich hierbij inspuiten op acupunctuurpunten met radioactieve tracing. Er was hierna een duidelijke lijn zichtbaar, maar er werd door critici verondersteld dat dit het lymfestelsel was. Om deze reden is er verder onderzoek gedaan en in 1992 kwamen wetenschappers er dan ook achter dat de meridianen daadwerkelijk bestaan.

De behandeling

Bij acupressuur masseer ik de acupressuurpunten en leid ik de meridianen weer in goede banen. Verstoppingen neem ik weg. Ik druk of wrijf dan een bepaalde tijd heel krachtig op de specifieke plekken in uw lichaam. Op deze wijze worden de meridianen gestimuleerd waardoor de afvalstoffen worden afgevoerd. De desbetreffende orgaan of spier kan dan weer normaal functioneren en de klachten zullen hierdoor afnemen of verdwijnen. Al onze organen zijn aan meridianen gekoppeld. Om deze reden wordt elke klacht bij acupressuur behandeld door op een ander deel van het lichaam druk uit te oefenen.

Klik hier voor de tarieven van Emerald-Ede.